vrijdag, 3. november 2006 - 11:48

Nieuw gecombineerd Weer- en Verkeeralarm

De Bilt

Met ingang van dit winterseizoen gaat het ministerie van Verkeer en Waterstaat via Rijkswaterstaat (Verkeerscentrum Nederland - VCNL) en het KNMI, het publiek efficiënter informeren als er zeer slecht weer op komst is. Het gaat om weersomstandigheden die voor het wegverkeer grote problemen kunnen opleveren. Een voorbeeld is de grote overlast die vorig jaar 25 november op de wegen ontstond door hevige sneeuwval.

Doel is vooral de weggebruiker tijdig en volledig te informeren en daarmee de verkeersveiligheid onder barre weersomstandigheden verder te verbeteren. Hiermee kan een ontwrichting van het verkeer – met alle gevolgen vandien - zoveel mogelijk worden voorkomen. KNMI en Rijkswaterstaat werken hierin samen, ieder vanuit hun eigen expertise en verantwoordelijkheid.

In plaats van twee aparte waarschuwingen (één betreffende het weer en één betreffende het verkeer) wordt in het vervolg gezamenlijk een zogeheten “voorwaarschuwing voor weer en verkeer� afgegeven. Zet het slechte weer door, dan kan dit leiden tot een gecombineerd weer- en verkeeralarm.
Provincie:
Tag(s):