woensdag, 28. juni 2006 - 18:25

Nieuw schip havendienst maakt de zee rustig

Amsterdam

Dinsdagmiddag 20 juni 2006 is de ´Triton´ in Amsterdam aangekomen. De nieuwe patrouilleboot van Haven Amsterdam is gebouwd voor de surveillancevaart en het regelen van het scheepvaartverkeer. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan beperking van de uitstoot van de motoren. Het schip is daarom uitgerust met milieuvriendelijke motoren. Ook zijn die voorzien van catalisatoren.

De patrouilleboot is speciaal gebouwd op snelheid, het uit het water halen van mensen en voor vervoer van personen en materiaal bij calamiteiten.

De patrouilleboot is het eerste vaartuig van Haven Amsterdam dat met de nieuwe standaardkleuren van de gemeente Amsterdam vaart. De kleuren zwart en geel worden ook landelijk gebruikt voor vaarwegbeheer. Rood is de ‘eigen’ kleur van de gemeente Amsterdam. Ook de vaartuigen van de dienst Binnenwaterbeheer hebben dezelfde kleuren.

Naast de nieuwe kleuren heeft de ´Triton´ ook een andere roepnaam dan haar voorgangster. Havendienst is vervangen door de Engelse naam van Haven Amsterdam, Port of Amsterdam. De roepnaam is PA3.

Het is de bedoeling dit jaar te beginnen met een aanbesteding om een tweede patrouillevaartuig te vervangen.Triton was de zoon van de godin Amphititre en kon het water rustig maken door te blazen op zijn schelp. De naam is uitgekozen door de medewerkers van Haven Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):