woensdag, 6. december 2006 - 21:06

Nieuw studiecentrum Matchpoint van ROC Flevoland

Almere-Buiten

ROC Flevoland heeft woensdag 6 december het nieuwe centrum voor studie en beroep Matchpoint officieel in gebruik genomen. Na een gezamenlijk ontbijt met gasten uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid verrichtten burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere en burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad om 8.30 uur de opening van Matchpoint.

Matchpoint betekent één loket voor informatie en advies over opleidingen en is gevestigd in het hoofdgebouw van ROC Flevoland aan de Straat van Florida in Almere Buiten.

Matchpoint wil de toegankelijkheid van ROC Flevoland voor de buitenwereld vergroten. Iedereen die vragen heeft over opleidingen en beroepen en over allerlei regelingen, zoals studiefinanciering en voorzieningen voor gehandicapten, wordt bij Matchpoint zorgvuldig en snel geïnformeerd.

Men kan ook terecht voor een studieadvies op maat of voor specifieke ondersteuning bij dyslexie of faalangst. Voordeel van Matchpoint is dat alle vragen over opleidingen nu via één loket binnenkomen. Persoonlijke benadering en maatwerk hebben een hoge prioriteit bij Matchpoint.

Een belangrijk speerpunt in de dienstverlening van Matchpoint is de verbetering van de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming. Matchpoint wil ook voor werkgevers een vraagbaak en partner zijn om de aansluiting van het onderwijs bij de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Met de opening van Matchpoint onderstreept ROC Flevoland de ambitie om samen met de leerbedrijven jongeren en volwassenen op te leiden die gekwalificeerd voor de toekomst zijn.
Provincie:
Tag(s):