dinsdag, 14. november 2006 - 9:01

Nieuwbouw Cultureel Centrum Zuidhorn van start

Zuidhorn

Met de onthulling van het bouwbord geeft wethouder S. De Vries op woensdag 15 november het officiële startsein voor de nieuwbouw van het Cultureel Centrum Zuidhorn. Deze feestelijke handeling vindt plaats aan de Jellemaweg, bij de bibliotheek.

De bibliotheek en de muziekschool van Zuidhorn zijn straks de hoofdbewoners van het fraaie gebouw, waar licht en ruimte de boventoon voeren. Het Cultureel Centrum biedt ook onderdak aan Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn, het Meldpunt Mantelzorg en Vrijwilligershulp en de Stichting Vluchtelingenwerk.

Er zijn bovendien diverse vergaderruimtes die gehuurd kunnen worden door culturele instellingen en organisaties. De ruime foyer, met glazen puien grenzend aan het hofje naast het gebouw en de waterpartij aan de voorkant, is uitermate geschikt voor concerten, lezingen en andere activiteiten. Het Cultureel Centrum is een ontwerp van Sipke Kingma van architectenbureau Artès uit Groningen.

Naar verwachting is het Cultureel Centrum rond de bouwvak volgend jaar klaar. Tijdens de bouw is de bibliotheek gewoon open. Omdat er niet geheid hoeft te worden – de funderingspalen worden in de grond geschroefd – blijft de overlast voor omwonenden beperkt.

Om ruimte te bieden aan de nieuwbouw is een klein stukje van de bibliotheek al afgebroken, net als het onderkomen van de jeu de boulesvereniging. Het speelveld is al verplaatst naar het park, aan de kant van de Brilweg. Als de bibliotheek in de tweede helft van 2007 verhuisd is, start de herinrichting van het park en krijgt de jeu de boulesvereniging ook een nieuw onderkomen, eveneens een ontwerp van Kingma van Artès. Aansluitend wordt de Jellemaweg heringericht, om een mooie en veilige verbinding te vormen met de kom van Zuidhorn.
Provincie:
Tag(s):