vrijdag, 22. december 2006 - 14:06

Nieuwbouw Zuidwester Goes vertraagd

Goes

Huize Den Berg in Goes, onderdeel van de Stichting Zuidwester, voldoet niet meer aan de huidige inzichten op het gebied van zorg en dienstverlening. De gebouwen aan de ’s-Heer Hendrikskinderenstraat worden ontruimd en gesloopt. Daarna volgt nieuwbouw.

In de tussentijd krijgen de cliënten, allen met een verstandelijke handicap, tijdelijke huisvesting. Gezien de kwetsbaarheid van de bewoners en de wensen van verwanten, zal ook de nieuwe behuizing een zekere beslotenheid hebben. Dit is veilig en overzichtelijk. De herstructurering levert een woonzorgzone op met geclusterde woningen.

De nieuwbouw moet plaats vinden in de Rommerswalestraat, in Goes-West. De organisatie verwijt de rijksoverheid traagheid met het verlenen van vergunnen, daarom zal nieuwbouw waarschijnlijk pas in 2009 beginnen. De organisatie verwachtte eerder juist dat de bewoners in begin 2009 zou worden verhuisd naar de nieuwbouwlocatie.

Het ministerie van Volkshuisvesting heeft De Zuidwester vorige week veertien miljoen euro toegekend voor de bouw van het nieuwe onderkomen aan de Rommerswalestraat.

Stichting Zuidwester kent 5 regio’s, namelijk Rotterdam, Regio Noord, Regio Midden, Regio Zuid en Brabant. De Regio Zuid bestaat uit de gehele provincie Zeeland. Zuidwester heeft in 2000 Huize Den Berg in Goes overgenomen en zich hierdoor ook in Zeeland gevestigd. Huize Den Berg bestaat uit het statige pand aan de ’s Heer Hendrikskinderenstraat en een aantal omliggende woningen die gezamenlijk het instellingsterrein vormen. Op dit terrein wonen ruim 100 cliënten in verschillende woonvoorzieningen. Activiteiten voor begeleiding en ondersteuning van cliënten vinden van hieruit plaats.

Ook voor advies en behandeling kan men op de ‘s Heer Hendrikskinderenstraat terecht. Daarnaast zijn er in Goes en Middelburg verschillende woningen waar mensen met een verstandelijke handicap wonen. Het regiokantoor is gevestigd aan de Koningsstraat in het centrum van Goes.

Op het instellingsterrein biedt Zuidwester in deze regio belevingsgerichte dagbesteding aan. De activiteiten hier zijn erop gericht om de zintuigen te prikkelen: horen, zien, voelen, etc. Daarnaast bieden we activiteiten aan met een meer arbeidsmatig karakter, zoals werken in de catering of in een atelier. Zo is in het centrum van Goes Atelier Walk Inn.
Provincie:
Tag(s):