donderdag, 6. april 2006 - 19:18

Nieuwe aanknopingspunten in Cold Case onderzoek

Teteringen

Het Cold Case team van de unit Zware Criminaliteit heeft nieuwe aanknopingspunten gekregen in het onderzoek naar de onbekende vrouw die in 1990 dood werd aangetroffen in Teteringen. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant zal maandag 10 april aandacht besteden aan de zaak. Hierbij zullen ook compositiefoto’s worden getoond van drie getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen.

Naar aanleiding van de publiciteit rond de heropening van het onderzoek heeft, eind januari, een getuige zich bij de politie gemeld. Deze getuige heeft in de buurt van de plaats waar het lichaam is gevonden, toendertijd drie personen gezien. Met deze drie getuigen zou de politie graag in contact komen.

Het lichaam van de jonge vrouw werd op 25 december 1990 gevonden in de bossen van het 'cadettenkamp' van Teteringen. Het meisje zou aan zware ontberingen zijn blootgesteld met de dood als gevolg. De identiteit van het meisje is tot nu toe onbekend gebleven alsmede de toedracht rondom haar dood. Het onderzoek is eind 2004 heropend en leverde aanwijzingen op die naar Antwerpen leidden. Het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie werken in deze zaak nauw samen met de Antwerpse moordbrigade en het parket van Antwerpen.

Voor het oplossen van het misdrijf staat een beloning van 15.000 euro uitgeloofd door het Ministerie van Justitie. Heeft u tips of informatie in deze zaak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. (0800-7000).
Provincie:
Tag(s):