donderdag, 30. november 2006 - 23:11

Nieuwe ambassadeur van Indonesië bezoekt Apeldoorn

Apeldoorn

Een paar dagen nadat hij zijn geloofsbrieven heeft aangeboden aan H.M. de Koningin, maakt de nieuwe ambassadeur van Indonesië in ons land, Z.E.Junus Effendi Habibie, op maandag 4 december 2006 zijn opwachting in Apeldoorn.

De komst van de ambassadeur houdt verband met de versterkte relatie van ons land met Indonesië in het algemeen, en in het bijzonder met de contacten die Apeldoorn onderhoudt met Banda Aceh bij de wederopbouw van de gemeentelijke organisatie daar na de tsunami van december 2004.

De heer Habibie wordt ’s middags officieel ontvangen in het Oude Raadhuis waar hij kennis zal maken met het voltallige college van burgemeester en wethouders. In het gevolg van ambassadeur Habibie komt een Molukse dansgroep mee, die maandagavond een ‘Cultural Night’ in de Burgerzaal in het Stadhuis verzorgt.

De dansgroep is samengesteld uit leden van het Art Performance Team van de universiteit van Pattimura. De culturele manifestatie, onder het motto ‘Badendag Orang Basudara’, wordt een twee uur durend feest van zang en dans. De ‘Cultural Night’ duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Ambassadeur Habibie zal de zang- en dansavond in het Stadhuis bijwonen. Daarvoor brengt hij samen met vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Rijksmuseum Paleis het Loo.
Provincie:
Tag(s):