vrijdag, 19. mei 2006 - 17:24

Nieuwe behandelings-methode huidkanker

Deventer

De vakgroep Dermatologie van het Deventer Ziekenhuis is gestart met een nieuwe methode voor de behandeling van huidkanker en de voorstadia daarvan. Deze nieuwe methode heet: Photo Dynamic Therapy. Inmiddels zijn 40 patiënten met goed resultaat behandeld.

Bij Photo Dynamic Therapy PDT worden kwaadaardige huidcellen met een speciale zalf extreem gevoelig gemaakt voor een bepaalde lichtfrequentie. De zalf wordt door de eigen apotheek bereid. Door de ingezalfde huid vervolgens te belichten, sterven de kwaadaardige cellen af.

De voordelen van deze behandeling - naast de bestaande methodes als chirurgie, bevriezen en bestraling - zijn de goede (cosmetische) resultaten en de mogelijkheid om grote gebieden met huidkanker te behandelen.

Niet alle vormen van huidkanker zijn geschikt voor deze behandeling. PDT dringt namelijk tot 3 millimeter diep in de huid door waardoor vooral de meer oppervlakkige vormen van huidkanker kunnen worden behandeld. Ook kunnen sommige vormen van huidkanker al in het voorstadium goed worden behandeld.
Provincie:
Tag(s):