zaterdag, 24. juni 2006 - 8:53

Nieuwe bestuursvoorzitter Radboudziekenhuis

Nijmegen

Drs. Emile Lohman wordt per 1 oktober de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Dit heeft het Nijmeegse universiteitsziekenhuis vrijdag gemeld. Lohman is op dit moment nog voorzitter van de Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam.

De heer Lohman heeft een uitstekende staat van dienst als bestuursvoorzitter van het OLVG en eerder als directeur van Koninklijke Bijenkorf Beheer KBB en in directiefuncties bij het NOS facilitair Bedrijf/NOB. Hij gaat leiding geven aan het veranderingsproces dat de positie van het UMC St Radboud in de gezondheidszorg en in de medische wetenschappen verder moet versterken. Het UMC St Radboud wil zich onderscheiden op zijn drie kerntaken en derhalve op de kwaliteit van zorg, hoogstaand onderzoek en onderwijs.

Het Stichtingsbestuur stelt tot haar genoegen een breed draagvlak vast voor de benoeming van de nieuwe bestuursvoorzitter. Vertegenwoordigers van de Ondernemingsraad, het Stafconvent, de UMC-Raad, de Cliëntenraad van de Academische Ziekenhuizen (CRAZ) en het management van het UMC zijn bij de procedure betrokken geweest en hebben allen positief geadviseerd over de benoeming.

Eind april 2006 trad de vorige Raad van Bestuur van het UMC St Radboud terug in verband met een interne vertrouwenscrisis. Op last van de Inspectie voor de gezondheidszorg moest de hartafdeling van het ziekenhuis tijdelijk worden gesloten.
Provincie:
Tag(s):