maandag, 18. december 2006 - 14:44

Nieuwe Hospitaaldreef maak Flevoziekenhuis makkelijker bereikbaar

Almere

Om het patiënten en bezoekers makkelijker te maken om in het ziekenhuis te komen is de nieuwe Hospitaaldreef geopend. De Hospitaaldreef is een rechte verbinding tussen de twee rotondes met gescheiden banen voor auto’s, fietser en voetgangers. De weg is door snel handelen van de gemeente in een kort tijdsbestek aangelegd, wat vooral in goede aarde viel bij het Flevoziekenhuis.

En binnen korte tijd wordt het nóg een stukje beter, omdat de oude Hospitaalweg volledig is afgesloten, komt de zuidelijke baan bij het bouwterrein van het ziekenhuis. De noordelijke baan wordt begin januari een toegangsweg naar een nieuwe tijdelijke hoofdingang.

Ter hoogte daarvan komen er aan de Hospitaaldreef fietsenrekken, een ruimte voor rokers, bankjes en parkeerplaatsen voor taxi’s, besteldiensten en minder validen. Het ziekenhuis is meteen begonnen met het werk, maar het duurt nog enkele weken. Temeer daar er ook een brede tunnel wordt gemaakt die patiënten, bezoekers en medewerkers direct van de Hospitaaldreef naar de binnenstraat brengt. Droog, veilig en stofvrij. De tunnel komt uit op de plaats van de oorspronkelijke (oude) hoofdingang. Waarschijnlijk wordt deze in de tweede week van januari geopend.

Een jaar later, zo rond de jaarwisseling van 2007/2008 voltooit het ziekenhuis dan de eerste van drie bouwfases en kan het de echte, definitieve nieuwe ingang van het ziekenhuis openen. Die komt aan de kant van de Wandellaanrotonde. Er is dan een goede aansluiting met het stadshart, want de ziekenhuisingang en de trappen die van het gebogen maaiveld omlaag lopen, komen hier samen.

Achter de brede glazen entreegevel, komt dan een mooie overdekte entreehal. Een zorg/gemakswinkel, apotheek en een restaurant met binnenterras maken van de nieuwe ziekenhuishal een gastvrije omgeving.
Provincie:
Tag(s):