woensdag, 11. oktober 2006 - 19:34

Nieuwe huisvesting voor Openbaar Ministerie Groningen

Groningen

Het arrondissementsparket Groningen heeft de sleutel ontvangen van het nieuwe kantoorpand aan het einde van de Paterswoldseweg. Verwachte datum van verhuizing is begin 2008. Het pand Paterswoldseweg 814 is zeer geschikt voor de medewerkers van het Openbaar Ministerie Groningen (OM). Het is een modern en transparant kantoorpand dat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd.

Het gebouw kan eenvoudig worden aangepast op de noodzaak om OM-taakstrafzittingen te houden en op andere publieke functies van het OM.

Het gebouw moet nog worden ingericht. De komende tijd zal worden benut om te inventariseren wat de wensen en behoeften zijn, daarna zal de verbouwing kunnen beginnen. Het OM verwacht in het voorjaar van 2008 het nieuwe kantoorpand te kunnen betrekken.

Het Gerechtsgebouw aan het Guyotplein is al geruime tijd te klein voor zowel Rechtbank als Openbaar Ministerie Groningen. De Rechtbank wilde daarnaast graag de extern gevestigde sectoren van Kanton en Bestuur in het gebouw plaatsen. Het OM heeft daarop besloten om eigen kantoorruimte te zoeken en heeft dat nu gevonden in het pand aan de Paterswoldseweg
Provincie:
Tag(s):