woensdag, 18. oktober 2006 - 10:36

Nieuwe machines voor Waterschap Groot Salland

Zwolle

Het Waterschap Groot Salland heeft een aantal nieuwe machines in gebruik genomen. Het materieel, aangeschaft via een Europese aanbesteding, wordt ingezet bij de diverse taken die het waterschap uitvoert in haar beheersgebied, waaronder het maaien van ruim 2300 kilometer sloten en oevers. Met de totale aanschaf is 348.000 euro gemoeid.

Hydraulische kraan voor regio's Rouveen en Grafhorst
Op het districtskantoor van district 1 van het waterschap in Grafhorst en District 2 in Rouveen zijn twee nieuwe hydraulische kranen afgeleverd van het type Hitachi ZX130W-2P. Deze kranen zijn uitgerust met een hydraulische verstelgiek en een maaikorf die in transportstand voldoet aan de wettelijke eisen van de Wegenverkeerswet voor wat betreft de hoogte, breedte en lengte.

Breedspoortractor
Deze maand wordt tevens een breedspoortractor in ontvangst genomen op het steunpunt van het waterschap in Rouveen. Deze trekker wordt tijdens het maaiseizoen uitgerust met een aanbouwkraan en maaikorf. Het werkbereik van deze machine is ongeveer 9 meter.
Buiten het maaiseizoen wordt de tractor gebruikt voor alle overige voorkomende werkzaamheden, waarbij te denken valt aan grondtransport, transport ten behoeve van onderhoud van watergangen, bagger verwerking, afrasteringen herstellen, snoeiwerkzaamheden en het transporteren van duikers.
Verder is de nieuwe tractor uitgerust met een fronthefinrichting voor de aanbouw van een frontmaaier. Deze wordt specifiek ingezet voor het maaien van schouwpaden.
Provincie:
Tag(s):