donderdag, 24. augustus 2006 - 21:54

Nieuwe Nederlanders aan tafel

Tilburg

Bijna 100 Tilburgers die in 2006 de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen waren donderdag uitnodigd om deel te nemen aan het openluchtdiner. Bij de informele bijeenkomst waren ook leden van het college aanwezig. Het diner in de Muzentuin werd georganiseerd in het kader van de eerste landelijke Naturalisatiedag

De Naturalisatiedag is door het rijk verplicht gesteld en moet bestaan uit een bijeenkomst waarin een naturalisatieceremonie plaatsvindt. Het college heeft er echter voor gekozen om aan de eerste landelijke Naturalisatiedag een kosmopolitische en laagdrempelige invulling te geven.

Burgemeester Vreeman zei in juli: “De nieuwe Nederlanders zullen de Tilburgse gastvrijheid aan den lijve ondervinden: informeel, persoonlijk en doorspekt van lekker eten en lekker drinken. We schuiven met z'n allen aan tafel in de Muzentuin om daar te genieten van zeer diverse gerechten, klaargemaakt door de 'Union', het interculturele bewonersinitiatief uit de Kruidenbuurt. Samen aan tafel schept een band en past prima in de visie die het college heeft geformuleerd in de nota 'Allemaal Tilburgers'.� Het diner werd opgeluisterd door de band Yama Yama, afkomstig uit Ghana.
Provincie:
Tag(s):