donderdag, 24. augustus 2006 - 19:24

'Nieuwe' Nederlanders zingen Wilhelmus met Koningin

Den Haag

Minister Verdonk heeft donderdag tijdens een naturalisatieceremonie in het bijzijn van koningin Beatrix nieuwe landgenoten verwelkomd. De feestelijke ceremonie vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Ook in de rest van het land vonden op deze allereerste landelijke Naturalisatiedag feestelijke bijeenkomsten plaats.

Onder luid applaus heetten de nieuwe Nederlanders koningin Beatrix welkom in de Grote Kerk. "Onze koningin", benadrukte de minister in haar toespraak, "want sinds vandaag zijn u en ik landgenoten". Het gaf minister Verdonk `een geweldig gevoel om zo bij elkaar te zijn, om gezamenlijk de naturalisatie te vieren'.

Ter afsluiting van de ceremonie werd door oude én nieuwe Nederlanders staand het Wilhelmus gezongen. De koningin en de minister gingen persoonlijk in gesprek met de nieuwe landgenoten.

Ongeveer 900 Haagse burgers die het afgelopen half jaar Nederlander zijn geworden waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Gezien de aantallen Haagse burgers die Nederlander worden, zal de gemeente Den Haag vanaf nu een aantal ceremonies per jaar organiseren. Vanaf 1 oktober zijn nieuwe Nederlanders verplicht naar de ceremonie te komen. Zij zijn pas Nederlander na de uitreiking van het schriftelijke besluit tijdens de ceremonie.
Provincie:
Tag(s):