woensdag, 5. juli 2006 - 20:25

Nieuwe olieterminal in Westhavens

Amsterdam

Haven Amsterdam is verheugd dat Koninklijke Vopak N.V. de bouw van een nieuwe olieterminal in het Amsterdamse havengebied onderzoekt. Een nieuwe olieterminal vergroot de sterke internationale positie van Amsterdam als benzinehaven en past in de ambitie de Amsterdamse haven verder te ontwikkelen tot een internationaal logistiek knooppunt.

Haven Amsterdam en Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) hebben een intentieverklaring getekend voor de huur van een 35 hectare groot terrein in de Afrikahaven. Als alle procedures en vergunningen zijn doorlopen, zal een definitieve investeringsbeslissing worden genomen. Naar verwachting kan Vopak dan in 2007 met de bouw van de olieterminal starten waarna deze in 2008 gefaseerd in gebruik kan worden genomen.

Andere bezinespelers in Amsterdam hebben recent hun opslagcapaciteit uitgebreid of hebben uitbreidingsplannen. Met de beoogde terminal van Vopak zal Amsterdam in totaal over zes olieterminals beschikken. De komst van een nieuwe olieterminal van Vopak zal de de hubfunctie van Amsterdam op de olieproducten (benzine) markt nog verder verstevigen. De overslag van olieproducten zal naar verwachting toenemen van 20 miljoen ton naar 30 miljoen ton.
Provincie:
Tag(s):