maandag, 13. februari 2006 - 13:05

Nieuwe peuterspeelzaal De Boelies

Noord-Beveland

Na lang wachten hebben de peuters op Geersdijk een nieuw onderkomen gekregen. Op 17 februari wordt peuterspeelzaal De Boelies officieel heropend. Kees Schippers, wethouder Onderwijs van de gemeente Noord-Beveland, neemt deze honneurs waar. De Boelies is gehuisvest in een portocabin op het schoolplein van de basisschool De Dubbele Punt in Geersdijk.

Gelijktijdig met de verhuizing van de peuters naar deze nieuwe plek, is het schoolplein van De Dubbele Punt aangepakt. Nieuwe bestrating en nieuwe speeltoestellen zijn het resultaat. Aansluitend aan de officiële opening organiseren de peuterspeelzaal en de school een fancy fair.

De peuterspeelzaal De Boelies was sinds zomer 1991 gevestigd in het Drentehuis, het dorpshuis van Geersdijk. In de loop der jaren raakte dit onderkomen absoluut onwerkbaar. Er was slechts beperkte buitenspeelruimte, er waren geen peuterwc’s en, als ’s avonds een voorstelling speelde, moesten alle peuterspeelzaalspullen tot aan de nok gestapeld worden.

Geersdijk èn zijn peutergroep hebben niet een dergelijke omvang dat voor elke functie een volledig ingericht apart gebouw kan worden opgezet. Multifunctionele gebouwen zijn dus noodzakelijk om voorzieningen te kunnen behouden. Ook voor nieuwe huisvesting van De Boelies moest daarom samenwerking worden gezocht. Uiteindelijk zijn welwillende partners gevonden in de basisschool De Dubbele Punt en Kinderopvang de Bevelanden (buitenschoolse opvang).

De gemeenteraad besloot in 2005 tot het plaatsen van een portocabin op het schoolplein van De Dubbele Punt. Deze oplossing genoot de voorkeur boven het aanbouwen van een nieuw lokaal vanwege de kosten. De portocabin heeft € 80.000,- gekost.
Provincie:
Tag(s):