zondag, 7. mei 2006 - 10:36

Nieuwe politieke partij DeZES afsplitsing van D66

Vinkenveen

Onder leiding van Han Westerhof, ex-D66-er, hebben een aantal ook voormalige D66-leden een nieuwe politieke partij opgericht met de naam DeZes. De partij moet het progressieve liberale alternatief worden voor
D66. Volgende week zaterdag zal de officiële presentatie van de nieuwe politieke partij in Zutphen plaatsvinden.
Dit meldt de partij zondag op haar website.

'We gaan een politieke partij oprichten. Na al het gedoe over een steeds kleiner wordend electoraat, aftredende bewindspersonen, het aftreden van Borris Dietrich is D66 een karikatuur van zichzelf geworden. Het product van een progressief liberale partij is dik in orde maar het merk D66 is aan vervanging toe vandaar DeZES,’ aldus een citaat op de website van DeZES.

‘Uiteindelijk is van het oude ideaal (van D66 red.) niet veel meer over dan een selectieprocedure van politiek personeel. Het Kabinet Balkenende heeft van zijn burgers zijn belangrijkste vijand gemaakt. Deze overheid is meer een controlerende politieagent die voor alles wat hem niet aanstaat een bekeuring geeft. Welliswaar niet bedacht door D66, maar wel door deze partij mede mogelijk gemaakt. Een goede overheid biedt kansen en schept de voorwaarden die nodig zijn om alle talenten binnen de samenleving een kans te geven. Kortom, we gaan werken aan een radicale democratisering’, meldt de website.

De partij heeft de volgende 3 hoofdpunten als doelstelling in haar partijprogramma opgenomen:
One man one vote, radicale democratisering en online politiek.
Provincie:
Tag(s):