vrijdag, 22. september 2006 - 20:22

Nieuwe rampencampagne 'Denk vooruit' van start

Zwolle

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties start vanaf 25 september de nieuwe rampencampagne ‘Denk Vooruit’. Deze campagne vervangt de vorige ‘Weet wat je te doen staat, als de sirene gaat.’ Vanaf volgende week kunnen inwoners van Zwolle bij het Stadskantoor en het stadhuis een gratis informatiepakketje ophalen.

Deze pakketjes, bestaande uit een algemene folder, een checklist en een rampenkaart met informatie over wat te doen bij een ramp, zijn beperkt voorradig.

De rampencampagne heeft als motto ‘Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel’. Met tv- en radiospotjes wordt geprobeerd om de burgers bewuster te maken van de risico's in hun omgeving en van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om de overlevingskansen bij een ramp te vergroten.

De gemeente Zwolle werkt mee aan de campagne ‘Denk vooruit’, door onder andere de informatiepakketjes beschikbaar te stellen. Daarnaast kan men ook bij het Informatiecentrum, de diverse Wijkservicepunten, de Regio IJssel Vecht, het stadhuis en Stadskantoor een algemene brochure afhalen.

Informatie over de rampencampagne is vanaf 25 september ook te vinden op www.crisis.nl Burgers kunnen aan de hand van hun postcode precies zien welke risico's er in hun omgeving zijn. Men kan tevens via deze site informatie downloaden.
Provincie:
Tag(s):