zondag, 5. februari 2006 - 23:17

Nieuwe sportcentrum de Mammoet in Gouda geopend

Gouda

Op 3 februari jl. heeft wethouder Ton van Huut het nieuwe sportcentrum de Mammoet geopend. In het afgelopen jaar is de Mammoet sporthal afgebroken en is op dezelfde plek een indrukwekkend, goed uitgerust sportcentrum verrezen.

‘Wij zijn heel enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden van de Mammoet’, aldus wethouder Ton van Huut. ‘Werkelijk allerlei soorten sporten kunnen hier bedreven worden, van volleybal tot klimlessen op onze vaste klimwand. Wij vinden het dynamische programma dat ontstaat door de combinatie van de opening met de Goudse sportverkiezing van het jaar dan ook heel goed bij dit geweldige centrum passen’.

De Mammoet bestaat nu uit twee grote hallen en een aantal kleinere ruimtes. De ene hal is zeven meter hoog en de andere zelfs negen meter, waardoor de hal aan de nieuwste sporteisen voor bijvoorbeeld volleybal en badminton voldoet. Een vaste tribune in de hoogste van de twee hallen bevordert de mogelijkheden voor (top)sportbeoefening. De twee hallen zijn in zes volwaardige 'gymzalen' onder te verdelen, waardoor er aanzienlijk meer capaciteit voor onderwijs is ontstaan. De vloer in de accommodatie is bijzonder; er is gekozen voor een topkwaliteit die zowel voor sport als ander gebruik (evenementen) geschikt is. De andere ruimtes worden gebruikt voor fitness, danslessen en denksport en een ruime kantine.

Op zaterdag 4 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur waren de omwonenden van de Mammoet en de Goudse jeugd van harte welkom om een kijkje in het sportcentrum te komen nemen. Er kon deelgenomen worden aan verschillende sportdemonstraties en er werd een sportinformatiemarkt over de mogelijkheden van de Mammoet gehouden.
Provincie:
Tag(s):