donderdag, 9. november 2006 - 9:36

Nieuwe stempassen voor inwoners gemeente Tholen

Tholen

De burgemeester van de gemeente Tholen heeft besloten om de huidige stempassen van de inwoners van de gemeente Tholen ongeldig te verklaren. Er is geconstateerd dat enkele inwoners twee dezelfde stempassen hebben ontvangen.Om onrechtmatigheden te voorkomen, is besloten om nieuwe stempassen te laten drukken.

De inwoners van de gemeente Tholen ontvangen op zaterdag 11 november aanstaande in een herkenbare enveloppe een nieuwe stempas in de kleur oranje. Tevens is in deze enveloppe een uitleg bijgevoegd.

De gemeente Tholen adviseert haar inwoners de oude stempas weg te gooien. Ook ondertekende machtigingen op de oude stempas zijn niet meer geldig. De kiesgerechtigde moet met de nieuwe stempas opnieuw iemand machtigen. Dit geldt niet voor schriftelijke machtigingen die bij de gemeente zijn aangevraagd.

De Staats Drukkerij en Uitgeverij (SDU) is verantwoordelijk voor het drukken van stempassen en het leveren van het exacte aantal stempassen voor gemeenten. Door een fout tijdens het drukproces bij de stempassen van een aantal gemeenten, waaronder Tholen, zijn een aantal dezelfde stempassen gedrukt en vervolgens via TNT post verspreid.

Hierdoor hebben enkele inwoners van de gemeente Tholen tweemaal een zelfde stempas ontvangen. Dit is op woensdag 7 november geconstateerd door de gemeente Tholen.
Provincie:
Tag(s):