woensdag, 27. september 2006 - 9:56

Nieuwe strepen op Zeeuwse provinciale wegen

Zeeland

De komende weken zijn verschillende provinciale wegen tijdelijk afgesloten, omdat de provincie Zeeland nieuwe strepen op het wegdek aanbrengt. De invoering van de nieuwe strepen moet bijdragen aan een daling van het aantal ernstige verkeersslachtoffers.

De inrichting van de weg heeft invloed op het gedrag van de weggebruiker. Zo heeft het ontbreken van de streep in het midden bij een 60km/u weg het effect, dat het minder prettig is om hard te rijden. De dubbele strepen in het midden op de 80 en 100 km/wegen zorgen ervoor dat het verkeer uit tegengestelde richtingen iets meer afstand houdt tot elkaar. Door de duidelijkheid die de strepen op termijn bieden, weet iedereen steeds waar hij aan toe is. Ook dat draagt bij aan de veiligheid.

In Zeeland zijn de wegbeheerders al een eind op weg met de invoering van de nieuwe belijning. In 2008 zullen nagenoeg alle Zeeuwse wegen buiten de bebouwde kom voorzien zijn van nieuwe markering.

Het is de bedoeling dat in heel Nederland nieuwe strepen op de wegen komen. Ze moeten de weggebruikers meer duidelijkheid bieden, vooral over de geldende maximumsnelheid. Dus straks ziet de weggebruiker aan het uiterlijk van de weg hoe hard hij mag rijden. In 2010 moeten alle wegen in Nederland klaar zijn.

In Zeeland krijgen de komende weken een groot aantal wegen nieuwe strepen. Omdat de aannemer afhankelijk is van de weersomstandigheden is het niet mogelijk een planning van dag tot dag te geven. Wel staat de aanpak van de volgende wegen de komende dagen gepland:

Walcheren: De N62 tussen Middelburg en 's Heerenhoek wordt gedurende één nacht afgesloten voor doorgaand verkeer.

Noord-Beveland: De N255 tussen de Banjaard en de afslag Kortgene op Noord-Beveland wordt gedurende enkele dagen overdag afgezet en 's nachts afgesloten voor doorgaand verkeer.

Zuid-Beveland: De N256 vanaf de afslag Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp tot aan Zierikzee wordt gedurende een etmaal afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tholen: De Philipsdam wordt gedurende één nacht afgesloten voor doorgaand verkeer.

Oost-Zeeuws-Vlaanderen: De N258 tussen Hulst en Axel wordt gedurende een etmaal afgesloten voor doorgaand verkeer.
Provincie:
Tag(s):