donderdag, 28. december 2006 - 17:17

Nieuwe vervoerder Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

Soest

Vanaf 1 januari 2007 verzorgt Novio Net B.V./Regiotaxi De Vallei het vervoer met de Regiotaxi in Eemland en de Heuvelrug. Dat heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht besloten in overleg met de gemeenten in deze regio. Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer die reizigers in staat stelt van deur tot deur te reizen.

Ook kunnen mensen met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van de Regiotaxi. Regiotaxivervoer vindt in opdracht van de provincie en gemeenten plaats. Novio Net besteedt een deel van de ritten uit aan de firma Bestax en taxi Leewis.

Vanaf 1 januari 2007 moeten ritten besteld worden via een nieuw telefoonnummer: 0900-1122445 (5 eurocent per minuut). Het huidige telefoonnummer werkt dan niet meer. Vanaf 18 december 2006 is het nieuwe nummer bereikbaar voor informatie.

Mensen die nu een pas hebben voor de Regiotaxi en tegen gereduceerd tarief reizen, ontvangen eind december 2006 een persoonlijke brief over het nieuwe systeem met een nieuw pas en een folder met uitleg over de spelregels. Het gaat hierbij om de reizigers die bij de huidige vervoerders bekend zijn. Daarnaast wordt in de lokale en regionale bladen gepubliceerd over de verandering.

Door allerlei oorzaken kon de provincie de opdracht niet eerder dan eind november definitief gunnen aan Novio Net / Regiotaxi de Vallei. Daardoor heeft de nieuwe vervoerder te weinig tijd om per 1 januari 2007 het nieuwe systeem voor de dienstverlening helemaal klaar te hebben. Het nieuwe systeem wordt daarom in een aantal stappen ingevoerd. Per 1 januari kunnen gewoon ritten worden besteld. Nog niet alle bijbehorende diensten zullen beschikbaar zijn, zoals de terugbelservice. De vervoerder zorgt ervoor dat uiterlijk per 1 april 2007 alle diensten beschikbaar zijn.
Provincie:
Tag(s):