zaterdag, 9. december 2006 - 7:27

Nieuwe voorziening voor kinderen van 0 – 3 jaar geopend

Papenvoort

In Papenvoort – locatie van Jeugdzorg Drenthe – is vrijdagmorgen onder veel belangstelling een nieuwe voorziening voor jonge kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders officieel geopend. Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) verrichtte de openingshandeling samen met directeur Peter Stam van Jeugdzorg Drenthe. Zij onthulden een kunstwerk in het nieuwe onderkomen.

Met de opening van de nieuwe ruimte gaat het behandelprogramma 0/3 van Jeugdzorg Drenthe formeel van start. Dit behandelprogramma is nadrukkelijk een flexibel programma, waarbij de activiteiten zowel thuis als op locatie plaats kunnen vinden. Elk gezin krijgt zo een programma op maat waarbij de samenwerking met ouders centraal staat. Gedeputeerde Haarsma: “Aandacht voor het jonge kind is ontzettend belangrijk. Het kan problemen op latere leeftijd helpen voorkomen. Deze nieuwe voorziening sluit dan ook naadloos aan bij het beleid van de provincie. Bovendien vind ik het geweldig dat we in deze week, de week van de jeugdzorg, een dergelijke voorziening kunnen openen�.

Onderzoek en ervaring leren dat problemen of zorgen rond het opgroeien van kinderen in veel gevallen al in het eerste jaar ontstaan. Het behandelprogramma richt zich daarom ook specifiek op zeer jonge kinderen en hun ouders.
Provincie:
Tag(s):