dinsdag, 31. oktober 2006 - 9:08

Nieuwe website gemeente Tholen in november online

Tholen

Bezoekers van de website kunnen de vernieuwingen op de voet volgen. De website zal in eerste instantie niet heel veel veranderen.Het ontwerp en de menustructuur van de website krijgen eerst de aandacht waarna in stappen aan de functionaliteit wordt gewerkt en elektronische dienstverlening wordt toegevoegd.

Inwoners van Tholen kunnen dan via de website digitaal een aantal diensten afnemen zoals het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een WOZ beschikking of een kopie van een OZB aanslag. Het aantal producten en diensten wat op deze manier wordt aangeboden zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Met de vernieuwing wil de gemeente aansluiting vinden bij de generatie internetgebruikers van nu maar ook de bezoekers bedienen van meer gemak bij het afhandelen van relatief eenvoudige zaken. Hiervoor hoeft de aanvrager straks de deur nier meer uit. Ook de producten catalogus, een belangrijk landelijk samengesteld instrument voor het vinden en krijgen van de juiste informatie, is een belangrijk onderdeel. De catalogus informeert bezoekers welke weg zij kunnen bewandelen om hun gewenste doel te bereiken en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo informeert de catalogus bijvoorbeeld welke formulieren er moeten worden ingevuld en kan die ook meteen aanbieden.

De gemeente Tholen heeft er voor gekozen om in een vroeg stadium online te gaan. Op die manier zijn websitebezoekers verzekerd van de informatie die via de site wordt gepubliceerd. Met uitstel van de lancering kan het in de toekomst gebeuren dat de site niet meer goed bereikbaar is. De gemeente wil dat voorkomen. De vroege introductie brengt wel met zich mee dat sommige onderdelen tijdelijk niet beschikbaar zijn. Waar dat het geval is wordt dit vermeldt. Naar verwachting zal de nieuwe website in de tweede week van november online zijn.
Provincie:
Tag(s):