zondag, 31. december 2006 - 19:35

Nieuwjaarsduik Scheveningen gaat niet door

Scheveningen

De organisatie van de Unox Nieuwjaarsduik heeft op advies van de brandweer, politie, reddingsbrigade, gezondheidsdiensten en de gemeente, moeten besluiten om de Nieuwjaarsduik in Scheveningen op 1 januari niet door te laten gaan. Door een combinatie van harde wind uit zuid-west tot west en opkomend tij, ontstaat er een sterke stroming en hoge golfslag. Hierdoor kan de veiligheid van deelnemers in gevaar worden gebracht.

De mogelijke deelnemers aan de Nieuwjaarsduik worden zo veel mogelijk via de media op de hoogte gebracht van de annulering. Daarnaast worden op 1 januari op het strand waarschuwingsborden geplaatst. Uiteraard zal Unox op de boulevard de gestrande bezoekers en deelnemers ontvangen met een kop warme erwtensoep.

Minke Bijl van Unilever: ' We willen een feestelijke en veilige Nieuwjaarsduik. Daarom organiseren wij dit evenement in goed overleg met brandweer, politie en de reddingsbrigade. We betreuren het ten zeerste dat de Nieuwjaarsduik dit jaar niet door kan gaan, maar de veiligheid van de deelnemers staat voorop'

De Zwembad Nieuwjaarsduik in een van de 43 zwembaden in Nederland gaat wel door.
Provincie:
Tag(s):