woensdag, 25. januari 2006 - 15:33

Nieuwjaarsvernielingen opgelost

Wierden

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek heeft de politie Twente op 16 en 17 januari 2006 drie jongens (18, 19 en 20 jaar) uit Wierden aangehouden. De drie worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een groot aantal vernielingen die in de nacht van oud op nieuw. Nadat ze in verzekering waren gesteld bekenden de drie ongeveer 25 vernielingen te hebben gepleegd.

De vernielingen waren door hen in de nacht van 31 december op 1 januari gepleegd in de wijken Weuste, Stouwe en Hooilanden in Wierden. Het betrof onder andere het opblazen van brievenbussen d.m.v. vuurwerk en het trappen van deuken in auto's. Volgens henzelf, was overmatig drankgebruik de oorzaak van het geheel.
De totale schade van de aangerichte vernielingen wordt op ruim €.10.000 geschat.
De verdachten hebben tijdens de verhoren aangegeven bij de benadeelden langs te zullen gaan om te proberen een schaderegeling te treffen.

Zij zijn na verhoor op vrijdag 20 januari, in afwachting van een terechtzitting, weer op vrije voeten gesteld.

Voor de politie was het opvallend dat gedurende de nacht van 31 december 2005 op 1 januari 2006 geen enkele melding was binnen gekomen met betrekking tot deze vernielingen.
Pas na een eerste aangifte op 2 januari en naar aanleiding van een oproep in de media, meldden zich ruim 30 gedupeerden en een aantal getuigen. Hierop kon het onderzoek worden gestart met het hierboven genoemde resultaat.
Volgens burgemeester L.B. Kobes is het van groot belang dat de burgers incidenten melden. De burgemeester van Wierden is van mening dat een hoge aangiftebereidheid het succesvol afronden van zulke onderzoeken aanzienlijk vergroot.
Hij vindt dat de politie anders haar werk voor een veilige samenleving niet goed kan uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):