dinsdag, 24. januari 2006 - 13:58

Nijmegen geeft vrije toegang tot milieudossiers

Nijmegen

Milieudossiers van alle bedrijven en percelen in Nijmegen zijn nu voor iedereen gemakkelijk en kostenloos op het internet in te zien. De gemeente Nijmegen is de eerste gemeente van Nederland, die de milieudocumenten zo compleet via een digitale atlas aanbiedt. De gemeente Nijmegen heeft daarmee een volgende stap gezet in de klantvriendelijke digitale dienstverlening.

Vooral bewoners en makelaars zullen veel hebben aan de Milieu@tlas. Van elk adres in Nijmegen kan milieuinformatie opgevraagd worden. Zo is het mogelijk voor het kopen van een huis eerst uit te zoeken of de grond eronder vervuild is. De makelaars werkten al een paar weken met een proefversie en hebben daar veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook kunnen bewoners uitzoeken, wat een bedrijf bij hen in de buurt produceert. Nijmegenaren zonder internetaansluiting kunnen de Milieu@tlas inzien in de Stadswinkel.

De gemeente Nijmegen werkt met het publiceren van deze Milieu@tlas verder aan het openbaar en toegankelijk maken van overheidsdocumenten. In 2005 publiceerde de gemeente al de Historische Atlas en het digitale Bouwarchief. De Milieu@tlas wordt vóór de zomer nog uitgebreid met grondwaterstanden, luchtkwaliteitskaarten en geluidsgegevens.
Provincie:
Tag(s):