vrijdag, 7. april 2006 - 14:18

Nijmegen scoort gemiddeld goed

Nijmegen

In vergelijking met de dertig grootste Nederlandse steden ontwikkelt Nijmegen zich gemiddeld goed. Dat blijkt uit een studie die het Ministerie van Binnenlandse Zaken in het kader van het Grotestedenbeleid heeft laten uitvoeren.

De achterstand in het bestrijden van de werkloosheid bijna helemaal ingelopen (14 % werkloosheid tegen gemiddeld 13,1%). Het aantal banen is iets bovengemiddeld gegroeid.

Ondanks de ongunstige conjunctuur is het percentage bijstandgerechtigden iets omlaag gegaan. Het percentage werkzoekenden met maximaal een vmbo-opleiding is gedaald van 59% naar 51%. Tegenover deze positieve ontwikkelingen staat dat de waardering van het ondernemingsklimaat gelijk is gebleven op het rapportcijfer 6,2.

De noodzaak voor de bouw van een tweede brug over de Waal blijkt uit het feit dat de bereikbaarheid van de stad is afgenomen. Nijmegen is wel beter bereikbaar dan steden als Eindhoven, Maastricht en Utrecht.

Op veiligheid scoort Nijmegen bijna in alle opzichten positief. De kans om in de eigen buurt slachtoffer te worden van een vermogensmisdrijf, is verder gedaald en ligt nu een stuk lager dan in de meeste andere grotere steden.
Provincie:
Tag(s):