dinsdag, 7. februari 2006 - 14:59

Nilis in jeugdopleiding van PSV

PSV heeft Luc Nilis teruggehaald. De voormalig aanvoerder van de Eindhovense ploeg gaat assisteren en meelopen in de jeugdopleiding en bij Jong PSV. Dit bevestigde Guus Hiddink dinsdag.

"Hij gaat meelopen met de jeugd, onder meer bij de A- en B-teams. Het is een prima zaak dat een vedette als hij zijn steentje wil bijdragen, dat tekent hem ook als persoon en ook de club. Hij maakt zelf weer een stap, dat is mooi. Eén deze dagen zal hij beginnen", aldus Hiddink op de website van PSV.

De inmiddels 38-jarige Nilis speelde tussen 1994 en 2000 al voor de Brabantse topclub. In die periode maakte de Belg liefst 110 doelpunten. In de zomer van 2000 verkaste de populaire aanvaller naar Aston Villa, waar hij door een zware blessure tot slechts drie duels kwam. Als gevolg van een dubbele beenbreuk moest hij in 2001 een punt achter zijn carrière zetten. Vorig seizoen was Nilis technisch directeur bij Beringen-Heusden-Zolder, een Belgische tweedeklasser. Hij pikte het niet dat hij de schuld kreeg voor de geldproblemen waarmee de club al geruime tijd kampt.
Categorie:
Tag(s):