woensdag, 29. maart 2006 - 23:14

Nipte nederlaag Villarreal bij Inter

Villarreal is na de eerste ontmoeting met Internazionale nog altijd kansrijk voor de return van volgende week. De Spanjaarden maakten in het Giuseppe Meazza stadion de belangrijke uittreffer. Die zou ondanks de 2-1 nederlaag wel eens heel zwaar kunnen wegen.

Het duel in Milaan fonkelde vooral in de beginfase. Al in de eerste minuut kreeg doelman Toldo een inzet van José Mari te verwerken. De sluitpost redde knap, maar kon niet verhinderen dat Forlan er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te schieten.

Geschrokken van de vroege tegenslag was de ploeg van Mancini niet. Het zocht fervent de aanval en zag al een minuut later een boogballetje van Adriano van de lijn gehaald worden. Zes minuten na de openingstreffer was de Braziliaanse spits wel succesvol. Ditmaal profiteerde hij van slordigheden in de Spaanse defensie.

Na de gelijkmaker ontspon zich een open duel. Beide ploegen zochten de aanval, al was de thuisploeg daarin iets meer gedreven. Echte kansen leverde het evenwel niet op. Na rust werd de aanvalslust van Inter wel beloond. Invaller Martins liep tegen een harde voorzet van Stankovic aan en zag de bal binnenvliegen. Anders dan zo vaak gebeurd, zakte Inter ditmaal niet terug na een verkregen voorsprong. Het bleef aandringen, totdat Riquelme een vrije bal op de lat plaatste.

Het zorgde voor schrik in de benen bij Inter en moed bij de gasten, die als het ware wederopstonden en enkele malen gevaarlijk voor Toldo opdoken. Met name Riquelme liet in die fase een goede mogelijkheid liggen door in kansrijke positie naast te schieten.

Het laatste kwartier was weer voor Inter. Vilarreal leek tevreden met de uitslag en zakte in. Bijna kreeg het daarvoor nog de deksel op de neus, maar tot opluchting van de Spanjaarden kopte Martins van dichtbij hard naast. De 2-1 betekende de eerste nederlaag van Vilarreal in dit Champions League-seizoen.
Categorie:
Tag(s):