dinsdag, 20. juni 2006 - 11:09

NK traplopen Provinciehuis Utrecht

Utrecht

Dinsdag zal een etappe van het officieuze Nederlands Kampioenschap Traplopen in het Utrechtse Provinciehuis worden afgelegd. VMBO-leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg (NB) lopen, samen met de Commissaris van de Koningin mr. B. Staal, alle 320 treden van het Utrechtse Proviciehuis.

Om geld in te zamelen voor een onderwijsproject in India, beklimmen de leerlingen uit Wijk in Aalburg in een bijzondere actie deze week de trappen van alle Nederlandse provinciehuizen. De Commissaris van de Koningin, die overigens zelf iedere dag de trap neemt (14 verdiepingen, 260 treden), zal een speciaal kunstwerk in ontvangst nemen. Na de klim in het Provinciehuis vertrekken de leerlingen van het Willem van Oranje College naar de Utrechtse binnenstad om ten behoeve van het goede doel, ballonnen uit te delen.

Daarna reizen de leerlingen nog naar Flevoland en Overijssel. In de loop van de verdere week, zullen zij nog de provincehuizen van Drenthe, Groningen, Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Brabant `bedwingen'. In alle provinciehoofdsteden worden zij ontvangen en begeleid door de Commissaris van de Koningin.
Provincie:
Tag(s):