woensdag, 1. maart 2006 - 16:10

Noble introceert nieuwe sportwagen M15 en M15

Amsterdam

Deze maand presenteert Noble een compleet nieuwe supersportwagen. De nieuwe Noble M15 is gebaseerd op het gebruiksvriendelijke supersportwagen concept van het M14 studiemodel, maar krijgt een geheel nieuw chassis, interieur en exterieur, een nieuwe aandrijflijn en nog meer vermogen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de auto vanaf september in ons land leverbaar via Van der Kooi Sportscars, de officiële importeur van Noble voor de Benelux.

Met een richtprijs van 75.000 pond positioneert Noble de M15 een behoorlijk stuk boven de huidige modellen, de M12 GTO 3R en de M400. Met de M15 mikt Noble dan ook op potentiële kopers die op zoek zijn naar een exclusieve rijdersauto in het topsegment, voorzien van een middenmotor die topprestaties garandeert, maar voor een prijs die aanzienlijk lager ligt dan die van de gevestigde orde.

“De verfrissende styling en techniek van de M15 geeft blijk van onze wens om echt een compleet nieuwe auto op de markt te introduceren,� verklaart Lee Noble, Managing Director en designchef van Noble. “Terwijl de Noble M12 nog steeds tal van onderscheidingen in de wacht sleept vanwege zijn ongekende prestaties en rijdynamiek, hebben we hard gewerkt aan de nieuwe M15, waarmee we een ietwat andere weg inslaan. Zoals men inmiddels van ons gewend is, hebben we deze auto gerealiseerd zonder onze toevlucht te hoeven zoeken in grote, zware motoren of complexe elektronica. De M15 is dan ook een echte, pure rijmachine geworden.�

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Noble M15 op een rij:

·Een 460 pk sterke motor met dry-sump smering en een koppel van 617 Newtonmeter
·Een nieuwe, speciaal ontwikkelde versnellingsbak
·Een nieuw, 57 procent stijver spaceframe chassis
·Veel bagageruimte, zowel voor als achter
·Een nieuw interieur met een uitgebreide standaarduitrusting

Wat prijsstelling betreft is de M15 boven de huidige modellen gepositioneerd, wat voor Nederland resulteert in het volgende prijsoverzicht:

Noble M15:75.000 pond (richtprijs, exclusief BPM)
Noble M400:125.364 euro (inclusief BPM en BTW)
Noble M12 GTO-3R:116.602 euro (inclusief BPM en BTW)

Meer details van de nieuwe Noble M15 worden later deze maand bekend gemaakt.
Categorie:
Tag(s):