zondag, 30. juli 2006 - 15:39

Nog één keer Roze Zaterdag Zwolle

Zwolle

Roze Zaterdag Zwolle 2006 geeft nog veel stof tot napraten. In de nieuwe GT, het magazine van COC Zwolle, wordt uitgebreid teruggeblikt op de bijzondere dag van 24 juni 2006, met vrijwilligers, campinggasten, bezoekers en andere betrokkenen! Daarnaast een gesprek in het kader van 30 jaar COC Zwolle, de uitkomsten van een onderzoek naar emancipatie van jongeren met homoseksuele gevoelens en nieuws van de GGD.

Dat de Stichting Roze Zaterdag Zwolle een dag heeft neergezet die de boeken in gaat als één groot feest, blijkt uit de verhalen in deze GT. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier als vrijwilliger, bezoeker of radiomaker, genoten van het veelzijdige programma en de goede sfeer. In deze GT veel verhalen en niet eerder gepubliceerde foto’s.

Jenny van der Scheer uit Herxen vertelt over haar tijd bij de vrouwengroep die begin jaren tachtig in vrouwenhuis Jamina in Zwolle zetelde. De liefde tussen heterovrouwen en de lesbische vrouwen kwam niet altijd van beide kanten, zodat de COC-vrouwen daar uiteindelijk vertrokken. Daarnaast praat ze over haar coming out in een gereformeerde omgeving, haar werk en haar nieuwe passies schilderen en beeldhouwen. Later dit jaar exposeert ze haar werk in Zwolle.

De gemeente Zwolle heeft een uitgebreid onderzoek gedaan onder honderden Zwolse jongeren. Daaruit blijkt dat de positie van holebi-jongeren wordt bevorderd door aandacht voor het onderwerp op scholen.
Tegelijkertijd geeft een ruime meerderheid aan dat het onderwerp homoseksualiteit nog nooit aan de orde is geweest op school.

Ook de GGD regio IJssel/Vecht gaat online. Vanaf 1 september kunnen mannen via internet een afspraak maken voor een gratis hepatitis B vaccinatie. Op deze manier wil de GGD de laatste drempels weghalen.

De GT wordt toegezonden aan leden van COC Zwolle, de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Daarnaast is het magazine voor 2,95 euro te koop bij de Zwolse boekhandels Waanders en Westerhof (ook in Stadshagen) en in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat 17. Meer informatie over de activiteiten en openingstijden is te vinden op de website van COC Zwolle
Provincie:
Tag(s):