donderdag, 26. januari 2006 - 18:27

Nog geen schot in zaak-Kalou

De inhoudelijke behandeling van de zaak-Kalou bij de Raad van State heeft donderdag amper nieuwe feiten opgeleverd. Op verzoek van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) boog de Raad van State zich over de slepende naturalisatiezaak van de Afrikaanse spits.

De meervoudige kamer van de Staatsraad doet "zo snel mogelijk'', maar in elk geval binnen zes weken, uitspraak. Dan wordt duidelijk of de Ivoriaanse voetballer van Feyenoord voor het wereldkampioenschap in juni over een Nederlands paspoort beschikt en dus inzetbaar is voor Oranje.

De bestuursrechter in Rotterdam bepaalde in december dat Verdonk opnieuw moest bekijken of Kalou versneld voor een Nederlands paspoort in aanmerking komt. De minister stapte daarna naar de Raad van State.

De 20-jarige Kalou kon donderdagmiddag in Den Haag rekenen op de morele steun van een zware delegatie uit Zeist. De beleidsbepalers waren er bijna allemaal: bondscoach Marco van Basten, assistent John van 't Schip, directeur betaald voetbal Henk Kesler, teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma. Allen luisterden in zaal 5 van het statige gebouw aandachtig naar de pleidooien van landsadvocaat mr. G. Hoogvliet en van mr. J. Kroes, de raadsman van Kalou.

Een woordvoerder van Feyenoord zei rekening te houden met een uitspraaktermijn van twee tot drie weken. "Je kunt aan alles merken dat deze zaak enige spoed heeft, ook bij de minister'', stelde hij.
Categorie:
Tag(s):