zondag, 20. augustus 2006 - 16:24

Noodweer zet viaducten onder water

IJmuiden

De politieregio Kennemerland heeft zondagmorgen wegens grote wateroverlast hulp moeten verlenen aan bewoners in de verschillende gemeenten langs de kust. De grootste overlast deed zich voor in IJmuiden. In de omgeving van de De Noostraat steeg het water onder twee viaducten tot ongeveer 1 meter hoogte. In een van de viaducten leidde dat tot twee drijvende auto's. Op verschillende plekken deden zich wegverzakkingen voor.

De Steenbokstraat, Betelgeuzestraat, Grote Beerstraat en Zeewijkplein werden tijdelijk voor het verkeer afgesloten omdat door golfslag het water bij de woningen naar binnen spoelde. Een aantal kelders, waaronder die van het politiebureau, liepen onder. Er ontstond een gevaarlijke situatie toen putdeksels door de waterdruk omhoog werden gedrukt.

De politie in IJmuiden kreeg bij haar werkzaamheden hulp van collega's uit omliggende gemeenten, maar ook van de brandweer, de RijnUnie en de Koninklijke Marechaussee. Ook bewoners waren behulpzaam door hun eigen auto's te gebruikten als tijdelijke verkeersblokkade.

Waterplassen bezorgden ook het treinverkeer in Driehuis overlast. Het is nog niet bekend hoeveel schade er door de wateroverlast is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):