dinsdag, 8. augustus 2006 - 14:21

Noorderplantsoen verandert in groot festivalterrein

Groningen

Bijna is het zover; dan barst het Noorderzon Festival in het Noorderplantsoen en op vele locaties in de stad Groningen weer los. Inmiddels is men druk in de weer met de voorbereidingen voor het 11 dagen durende festival. Donderdag 17 augustus wordt het festival geopend door Maarten van Rossem, Amerikadeskundige en professor aan de Universiteit van Utrecht.

Het Noorderzon Festival is ooit begonnen als een muziekfestival met twee tentjes in het park en een paar honderd bezoekers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale kunstmanifestatie dat een scala aan crossover-producties biedt, waaronder muziek, dans, circus, toneel, mime en poppentheater. Het kloppende hart van het festival is het prachtige Noorderplantsoen, een stadpark aan de rand van het centrum.

Dit jaar opent het festival met een Nederlandse première: het gezelschap Cie. 111 uit Toulouse brengt met Plan B een verfijnde en gewichtloze show waarin zij, met ogenschijnlijk eenvoudige theatermiddelen, acrobatiek en jongleerballen het publiek meenemen op een fantastische reis. In deze voorstelling maken zij en passant een dikke neus naar de Hollywoodfabriek met zijn hypermoderne special effects. De show is te zien op 17, 18 en 19 augustus.
Provincie:
Tag(s):