maandag, 11. september 2006 - 15:40

Notaris blundert bij loting woningtoewijzing

Woudenberg

Een loting om 58 nieuwbouw woningen in Woudenberg is vrijdagmiddag op een fiasco uitgedraaid. Gedurende de loting bleek dat verschillende namen dubbel voor kwamen. Dit was op dat moment geen aanleiding om de loting te stoppen. Echter aan het einde van de loting, die doorging tot nummer 210, bleken er personen niet op de lijst terwijl er ook gegadigden dubbel op de lijst stonden. Direct concludeerde de notaris dat er een fout was gemaakt en verklaarde de loting ongeldig.

Na onderzoek van de notaris bleek dat bij het maken van de selectie, 32 namen niet in de lijst met starters waren opgenomen. Daarnaast waren er 32 namen van niet starters aan de lijst toegevoegd. Omdat het om eenzelfde aantal woningen ging werd defout niet direct geconstateerd.

Hoe een en ander kon gebeuren was door de notaris niet meer te achterhalen. In ieder geval betrof het een menselijke fout. Om de woningen in de wijk Het Zeeland goed en eerlijk te kunnen toewijzen is een nieuwe loting noodzakelijk.

Gegadigden blijven nu in onzekerheid verkeren, tot de nieuwe loting heeft plaatsgevonden. Zij zijn teleurgesteld, verdrietig en zelfs boos.
Provincie:
Tag(s):