donderdag, 4. mei 2006 - 14:10

Notoire inbreker door buurtbewoners ingerekend

Amsterdam

Woensdagmiddag werd een 43-jarige inbreker door buurtbewoners in de Aldebaranstraat op heterdaad betrapt en gearresteerd. Eén van de bewoners werd door de dief in zijn arm gebeten en raakte lichtgewond. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Even voor drie uur zag een buurman een hem bekende notoire inbreker een doodlopend steegje inlopen. Hij waarschuwde direct zijn buurman en wachtte tot de man terug zou komen. Toen de dief niet terug kwam namen de beide bewoners poolshoogte. Zij zagen de man in een slaapkamer van één van de buren scharrelen en grepen in toen hij de woning verliet. De inbreker, die dit niet had verwacht, verzette zich hevig tegen zijn arrestatie maar kon toch onder controle worden gebracht.

De inmiddels gealarmeerde politie sloeg hem in de boeien. Tijdens de worsteling raakte één van de twee buurmannen lichtgewond. Hij bleek door de verdachte in zijn bovenarm te zijn gebeten en is voor behandeling naar een ziekenhuis verwezen. De verdachte is een bekende van de politie.
Provincie:
Tag(s):