woensdag, 29. november 2006 - 21:12

Nu in de jeugdzorg, maar straks…

Assen

Nu in de jeugdzorg, maar straks… Dat is het thema van de landelijke Week van de JeugdZorg die van 2 tot en met 9 december wordt gehouden. Tijdens de week staan alle jongeren en medewerkers in de jeugdzorg centraal. Ook in Drenthe worden diverse activiteiten georganiseerd. Striptekenaar Jan Kruis en de negenjarige Mansur zijn samen het Drentse gezicht voor de week. Zij staan onder andere op de campagneposter die op veel plekken in Drenthe te zien zal zijn.

De Week van de Jeugdzorg wil laten zien dat jeugdzorg mensenwerk is. Provincies, bureaus jeugdzorg en jeugdzorgaanbieders laten een andere kant van de jeugdzorg zien, waarbij aandacht en oog is voor de vele waardevolle en onmisbare dingen die er in de jeugdzorg gebeuren.

Oog voor de duizenden medewerkers in de jeugdzorg die dag in, dag uit bezig zijn met de ontwikkeling van die jonge mensen die een moeilijke fase van hun leven doormaken. Oog voor de jongeren én hun ouders. Deze jongeren krijgen mede dankzij de hulpverlening kansen voor een goede toekomst.

De provincie Drenthe organiseert gedurende de week samen met een aantal jeugdzorgaanbieders in Drenthe verschillende acitiviteiten, waaronder een statenbijeenkomst en boekpresentatie, een gratis huis-aan-huiskrant, een prijsvraag en een open middag bij Jeugdzorg Drenthe in Papenvoort.

De landelijke week is een initiatief van de twaalf provincies, de bureaus jeugdzorg en de jeugdzorgaanbieders. Iedere provincie geeft zelf invulling aan de week. Veertien kinderen uit de jeugdzorg zijn gekoppeld aan een landelijk bekende Nederlander die iets doet waarvan het kind droomt. In Drenthe zijn dit Jan Kruis en Mansur. Ambassadeurs voor andere provincies zijn onder andere Birgit Schuurman, Johnny de Mol, Bas Muijs, Cas Spijkers, Piet Paulusma en Ron Jans.

Op de speciale websites http://www.weekvandejeugdzorg.nl en www.drenthe.nl/welzijn/jeugdzorg worden de landelijke en alle regionale activiteiten genoemd die in de week plaatsvinden. Ook is daar achtergrondinformatie te vinden over het hoe en waarom van de Week van de JeugdZorg. Meer weten over jeugdzorg in Drenthe. Op 8 december vindt in Papenvoort een open dag plaats. Vanaf 14.00 uur ’s middags is iedereen daar welkom. Informatie hierover is ook op de bovenstaande websites te vinden.
Provincie:
Tag(s):