donderdag, 7. december 2006 - 10:45

Nu tijdelijk gratis OV-fiets

Friesland

De OV-fiets is een huurfiets die verkrijgbaar is bij een snel groeiend netwerk van 100 NS stations in heel Nederland. De stichting Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland organiseert nu speciaal voor werkgevers in Fryslân, Groningen en Drenthe een actie waarbij werkgevers tijdelijk gratis kunnen kennismaken met de OV-fiets zolang de voorraad strekt.

De OV-fiets is de snelle en gemakkelijke huurfiets. Geen formulieren, geen borg en geen legitimatie, maar binnen zestig seconden een OV-fiets. En de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt: overal een fiets! Op vertoon van de geschikt gemaakte NS-kaart of de speciale OV-fietspas krijg je bij elke huurlocatie van OV-fiets een of twee OV-fietsen mee. Zonder wachttijd en zonder rompslomp.
Een OV-fiets huren kost normaal € 2,85 per keer (tot 20 uur). De reguliere abonnementskosten bedragen € 9,50 per jaar.

Speciaal voor werkgevers is er een kennismakingsactie voor de OV-fiets. Werkgevers kunnen nu kosteloos een OV-fietspas van VCC in bruikleen krijgen zolang de voorraad strekt. Daarmee kunnen medewerkers de eerste 6 keer gratis een OV-fiets huren op een dienstreis. Ervaar nu het gemak van natransport per OV-fiets voor niets! Doel van de actie is om zoveel mogelijk werkgevers te laten kennismaken met de OV-fiets. Wanneer de OV-fiets goed bevalt kunnen werkgevers zelf een OV-fietsabonnement afsluiten.

De bottleneck bij reizen per openbaar vervoer is vaak het voor- en natransport. Hoe kom ik op het station en hoe kom ik van het station naar mijn eindbestemming. Gelukkig is hier een passende oplossing voor: de OV-fiets! De OV-fiets is een stevige standaard fiets die op een snel groeiend aantal huurlocaties verkrijgbaar is. In Noord-Nederland is de OV-fiets verkrijgbaar op de stations van Groningen, Winschoten, Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Assen, Emmen, Meppel, Steenwijk en Zwolle.

De stichting Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland ontwikkelt en promoot alternatieven voor niet-noodzakelijk autogebruik. Een netwerk van 40 grote werkgevers is al aangesloten bij VCC als deelnemer en laat zich regelmatig informeren over slimme mobiliteitsoplossingen. Zij kunnen terecht bij VCC voor informatie over reiskostenregelingen, hoe parkeerproblemen op te lossen en de vele voordelen van fiscale fietsenplannen.
Provincie:
Tag(s):