dinsdag, 28. maart 2006 - 23:21

Océ lanceert snelste duplexprinter

Venlo

Printerfabrikant Océ in Venlo heeft afgelopen maandag in Duitsland de snelste digitale duplexprinter gepresenteerd, de Océ VarioPrint 6250. Met nieuwe technologie, ontwikkeld in Venlo, is het voor het eerst ter wereld mogelijk papier aan twee zijden ('duplex') tegelijkertijd digitaal te printen, zo meldt de Venlose organisatie.

De Océ VarioPrint 6250 is bestemd voor grote organisaties met een eigen huisdrukkerij en voor bedrijven, die hun geld verdienen met printen, zoals copy shops. In deze markt wordt circa 70% van de documenten dubbelzijdig bedrukt. Bestaande printers moeten daarvoor tot dusver twee bewegingen maken. De nieuwe technologie, 'Gemini' gedoopt, en opgenomen in de Océ VarioPrint 6250, zorgt ervoor dat dubbelzijdig printen veel sneller verloopt, terwijl de betrouwbaarheid en de afdrukkwaliteit verder zijn toegenomen.

Afhankelijk van de behoefte van de klant kan de nieuwe printer tussen de 600.000 en 8 miljoen afdrukken per maand verwerken. De Océ VarioPrint 6250 is, afhankelijk van de gegeven opdrachten, tot circa 70% productiever dan vergelijkbare printers, die tot dusver op de markt zijn.
Categorie:
Tag(s):