maandag, 26. juni 2006 - 23:44

Oekraine verslaat Zwitserland na penalty's

Oekraine is door naar de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Blochin won de partij in de achtste finale van Zwitserland, al had het daar wel een penaltyserie voor nodig. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond er een 0-0 op het scorebord. Oekraine was tijdens de strafschoppen koelbloediger.

Shevchenko miste zijn penalty, maar Milevsky, Rebrov en Gusev waren wel trefzeker. Zwitserland wist geen enkele strafschop achter doelman Shovkovdkyi te schieten. Streller, Barnetta en Cabanas misten alle drie.

De partij tussen Zwitserland en Oekraine was voorafgaand aan deze wedstrijd één van de minst aantrekkelijkste duels om te volgen. Helaas wees de realiteit dit ook uit. Beide ploegen maakten er voor een WK geen waardige wedstrijd van. Echte kansen om de score te openen waren er zowel bij Zwitserland als Oekraine niet. De eerste helft mondde dan ook uit in een 0-0 ruststand. Op enkele doelpogingen na wisten beide ploegen niet tot scoren te komen.

De lijn van de eerste 45 minuten werd in het tweede bedrijf lustig voortgezet. Een aantrekkelijk duel werd het nooit in de negentig minuten speeltijd. De extra tijd moest uitsluitsel bieden over de tegenstander van Italie in de kwartfinale, ook de verlenging van tweemaal vijftien minuten bracht geen soulaas voor beide ploegen. De eerste penaltyserie van het WK in Duitsland was een feit.

Daarin was Oekraine de sterkste. Zwitserland wist geen enkele strafschop te verzilveren. Oekraine wacht nu Italie in de kwartfinale. De manschappen van Lippi wonnen eerder op de dag met 1-0 van Australie.