woensdag, 4. oktober 2006 - 12:52

Officiële opening woonvorm Het Octet

Almere

Vrijdag 6 oktober opent Het Octet haar deuren. Samen met de bewoners opent wethouder Haanstra om 16.00 uur deze nieuwe woonvorm aan de Maria Callasstraat 5. Het welkomstwoord en speeches van betrokken organisaties starten om 14.45 uur in de Kathleen Ferrierstraat 191.
Het Octet is een kleinschalige woonvorm, waar ruimte is voor persoonlijke wensen, met 24-uurszorg.

Het Octet is gelegen in de leefgemeenschap van ouderen, ‘De Toonladder’, waar wonen, zorg en ontmoeten centraal staan. Het bijzondere aan de Toonladder is dat het bewoond wordt door zowel ouderen die (nog) geen zorg nodig hebben, ouderen die 24-uursbegeleiding en -zorg nodig hebben, als alle mogelijke varianten daar tussenin.
Het Octet bestaat uit tien appartementen. Alle 2-kamerappartementen zijn volledig aangepast. Daarnaast heeft Het Octet een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar bijvoorbeeld gezamenlijk gegeten kan worden en activiteiten plaatsvinden. Medewerkers zijn aanwezig van 07.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds. De nachtdienst wordt geleverd door de medewerkers van de Zorggroep Almere, vanuit het nabijgelegen zorgcentrum De Toonladder.

Het Octet is onderdeel van de stichting InteraktContour. InteraktContour is een zorgaanbieder, opererend in geheel Midden-Nederland. De stichting biedt zorg en begeleiding aan mensen met een lichamelijke handicap. InteraktContour is gespecialiseerd in de zorg en ondersteuning van mensen met niet-aangeboren-hersenletsel (NAH).
Provincie:
Tag(s):