donderdag, 28. september 2006 - 10:02

Officiële start renovatie winkelcentrum Rijnbaan

Utrecht

De ingrijpende renovatie van winkelcentrum Rijnbaan aan de Van Heuven Goedhartlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland start op donderdag 28 september. Marian Teer, directeur van de Dienst Stadsontwikkeling van de Gemeente Utrecht, slaat donderdaf de eerste paal om de start feestelijk in te leiden. Na bekrachtiging van de afspraken die de veiligheid in en om het winkelcentrum moeten borgen zal zij het Keurmerk Veilig Ondernemen uitreiken.

Winkelcentrum Rijnbaan is gebouwd aan het eind van de jaren '50. In de loop der jaren zijn de winkels en de bovengelegen woningen in verval geraakt en zijn gebruikers, bewoners en bezoekers zich minder veilig gaan voelen. In overleg tussen gemeente en eigenaar Rolo Properties B.V. is een plan opgesteld om het tij te keren. Een ingrijpende verbouwing zal het winkelcentrum en de woningen een geheel andere uitstraling geven.

De herontwikkeling van winkelcentrum Rijnbaan start met het opknappen van de winkels. Naar verwachting gaan deze werkzaamheden negen maanden duren. In deze periode krijgen de woningen boven het winkelcentrum een nieuwe toegang aan de achterkant van de winkels.

Daarna worden bij het winkelcentrum nieuwe woningen en appartementen gebouwd en komen er betere parkeervoorzieningen. Tijdens de verbouwing blijven de winkels en de daarboven gelegen woningen bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):