woensdag, 12. juli 2006 - 6:51

Oktobermaand Kindermaand in Drenthe

Assen

Maar liefst zeventig culturele instellingen in Drenthe openen dit jaar op de zondagmiddagen in oktober gratis hun deuren voor kinderen. Zij organiseren ruim 200 verschillende activiteiten onder de titel “Oktobermaand Kindermaand� voor 4 tot 13 jarigen. Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met Drentse instellingen en kunst- en cultuuractiviteiten.
Het is de bedoeling dat de kinderen de activiteiten met ouders en grootouders bezoeken.

Dit jaar gaan de kinderen ‘op avontuur door Drenthe’. Ze kunnen gratis theatervoorstellingen bezoeken, meedoen aan workshops beeldende kunst, djembe spelen en dans, rondleidingen volgen, maar ook naar spannende verhalen luisteren, koordansen of een ruimtereis maken.
Er staat zelfs een ADHD-show op het programma.

Het project Oktobermaand Kindermaand bestaat sinds 2001 en heeft tot doel kinderen in hun vrije tijd in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Oktobermaand Kindermaand wordt gesubsidieerd door de provincie Drenthe, de deelnemende instellingen en twee grote sponsors. Zonder de financiële steun van Univé en de Drentse Rabobanken zou het project, dat de afgelopen jaren fors gegroeid is, niet mogelijk zijn.

Beide sponsors onderschrijven de doelstelling dat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Omdat de financiële drempel (entreegelden) dankzij hun bijdragen kan worden weggenomen is het project voor alle kinderen in alle lagen van de bevolking toegankelijk. In alle twaalf Drentse gemeenten vinden er activiteiten plaats.

Het volledige programma wordt op 20 september tijdens de jaarlijkse burgemeestersactie gepresenteerd. Op dat moment is ook het programmaboekje beschikbaar met daarin de actiedagen en de verschillende activiteiten. Ook de website www.kindermaand.nl biedt op dat moment alle actuele informatie.

Het boekje wordt verstrekt aan alle kinderen op de basisscholen in Drenthe. Een week later is het boekje ook verkrijgbaar bij bibliotheken en VVV-kantoren. Kinderen die in oktober op vakantie zijn in Drenthe vinden het boekje op de vakantieparken en de grote campings.
Provincie:
Tag(s):