maandag, 6. november 2006 - 21:00

Oktobermaand Kindermaand trekt 15.000 bezoekers

Assen

Het Drentse project Oktobermaand Kindermaand is opnieuw gegroeid. De zondagen in oktober trokken meer kinderen met ouders en grootouders naar culturele instellingen dan het jaar daarvoor. De organisatie heeft ruim 15.000 bezoeken geregistreerd van kinderen die één of meerdere activiteiten bezochten. In 2005 lag dit aantal op 13.500.

In de maand oktober openden ruim 80 culturele instellingen in Drenthe gratis hun deuren voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er werden extra activiteiten georganiseerd om kinderen te interesseren voor kunst en cultuur in Drenthe.

“Dit is wat we vooraf gehoopt hadden�, zegt Marieke Vegt coördinator van het project. “Zowel de podiumactiviteiten (toneel-, circus-, en dansvoorstellingen), als ook de workshops hadden veel belangstelling�. Volgens Vegt zwerven veel gezinnen meerdere zondagen door de provincie op zoek naar leuke uitjes.

Koploper qua belangstelling was, evenals vorig jaar, Kabouterland in Exloo met 1800 kinderen. Maar ook bij het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord (986 kinderen) en het Hunebedcentrum in Borger (902 kinderen) was het opvallend druk tijdens Oktobermaand Kindermaand. Zelfs de 20 nieuwkomers deden het goed. Het Planetron in Dwingeloo telde maar liefst 840 kinderen, het Waterschap Reest en Wieden in Hoogeveen 400 kinderen en 163 kinderen volgden één van de workshops bij De Dalense Loo in Dalen.
Provincie:
Tag(s):