zondag, 31. december 2006 - 15:24

Oliespoor leidt naar verdachte

Opheusden

Een alerte getuige waarschuwde vrijdagnacht de politie nadat zij een harde knal hoorde. Een bestuurder was tegen een vluchtheuvel aan de Tielsestraat gereden en vervolgens doorgereden. Agenten gingen ter plaatse en vonden daar een achtergebleven kentekenplaat en een oliespoor dat leidde naar de betrokken auto en bestuurder.

Politieagenten troffen bij een woning de beschadigde auto aan. Deze zal verder worden onderzocht. In de woning was een 24-jarige inwoner van Opheusden die verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken namen zij bij hem een blaastest af. De 24-jarige bleek onder invloed en blies 480 ug/l terwijl maar 220 is toegestaan.

Hij is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachte verklaarde dat hij de controle over zijn auto was kwijtgeraakt toen hij zijn mobieltje pakte. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

De gemeente is in kennis gesteld van de veroorzaakte schade. Een spoor van zo'n anderhalve kilometer olie wordt opgeruimd.
Provincie:
Tag(s):