woensdag, 29. maart 2006 - 20:19

Olifant Carla niet meer drachtig

Hilvarenbeek

Safari-park Beekse Bergen krijgt dit voorjaar geen jonge Afrikaanse olifant. Dit treurige nieuws werd dinsdag 28 maart bekend nadat een echo was gemaakt bij de drachtige olifant Carla. Op deze echo blijkt dat zij geen levende vrucht draagt.

Safari-park Beekse Bergen is teleurgesteld mede omdat deze geboorte uniek zou zijn geweest. Nooit eerder beviel een Afrikaanse olifant in Nederland van een jong.

De dierenarts van het Safari-park De Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft gisteren vastgesteld dat olifant Carla niet langer drachtig is. Matthieu de Sevaux, vestigingsmanager van het Afrikaanse willdlife park: “Wij vinden het spijtig en leven nu vooral mee met onze olifant Carla en haar verzorgers. De geboorte van de jonge olifant werd medio mei verwacht en zou uniek zijn geweest omdat er nooit eerder een Afrikaanse olifant in Nederland werd geboren�. De exacte oorzaak van de miskraam wordt op dit moment onderzocht. Carla was drachtig na gemeenschap met olifant Calimero, de grootse Afrikaanse olifant van Europa.
Provincie:
Tag(s):