woensdag, 30. augustus 2006 - 10:56

O.M. looft € 5000,- uit voor tip Deventer branden

Deventer

Het regionale opsporingsprogramma 'Onder de Loep' van RTV-Oost besteedt komende donderdagavond extra aandacht aan de reeks brandstichtingen van de afgelopen maanden in Deventer. De hoofdofficier van justitie in Zwolle heeft inmiddels een beloning van 5.000 euro uitgeloofd voor degene die informatie verstrekt die tot de aanhouding van de brandstichter(s) kan leiden.

Sinds begin juni van dit jaar werd al 33 maal brandgesticht in caravans, campers en auto's. Dat leidde in enkele gevallen tot levensgevaarlijke situaties bij woningen, die hierbij ook vlam vatten.

Al meerdere weken draait bij de politie Deventer een volledig vrijgemaakt team dat deze brandstichtingen onderzoekt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van specialisten die kennis hebben van seriematige brandstichtingen en de psyche van de brandstichter(s).

De politie geeft in het programma inzicht in de aard en de omvang van de branden en het verloop van het onderzoek. Verder geeft zij tips en doet een beroep op getuigen en overig publiek.
Provincie:
Tag(s):