zaterdag, 29. april 2006 - 10:59

OM neemt beslissing in ontuchtzaak

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen heeft besloten een 19-jarige man te vervolgen voor het plegen van ontucht met een meisje van 14 jaar. Het incident vond plaats in een bus in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart 2006.

Het meisje had die avond in Twins in Nieuw-Amsterdam een schoolfeest bezocht en was op weg terug naar Coevorden.

Op basis van het politieonderzoek zijn, behalve de 19-jarige man, nog vijf jonge mannen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar als verdachten aangemerkt. Van drie van hen is vastgesteld dat zij de door de 19-jarige jongen gepleegde ontuchtige handelingen wel hebben waargenomen, maar daaraan niet daadwerkelijk hebben meegedaan. Deze zaken worden, wegens gebrek aan bewijs, door justitie geseponeerd. Twee andere verdachten hebben met hun mobiele telefoon foto/filmopnamen gemaakt van de ontuchtige handelingen. Daarmee hebben zij de eerbaarheid van het meisje geschonden. De Officier van Justitie heeft besloten hen voor dit feit op te roepen op het Parket.

Naar aanleiding van het voorval is door de politie snel en intensief onderzoek gedaan. Behalve het meisje en de zes verdachten, zijn in dit onderzoek maar liefst 38 getuigen gehoord. Het OM benadrukt, dat op basis van het onderzoek niet kon worden vastgesteld dat er sprake zou zijn van een groepsverkrachting, zoals wel eerder werd gesuggereerd. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de beelden die met de mobiele telefoons zijn gemaakt op het internet terecht zijn gekomen of anderszins zijn verspreid. Voor zover bij het OM bekend, zijn de opnamen snel na het incident al gewist. De inhoud van de beelden kan alleen op basis van getuigenverklaringen worden vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):